Steak de Boeuf a la Richelieu
Steak de Boeuf a la Richelieu voor 4 personen.
Ingrediënten :
- biefstukken
- 1 dl slagroom
- 1 wortel
- 2 sjalotjes
- 1 stukje selderij
- laurier
- 0,5 dl azijn
- 4 sneden brood
- 1 citroen
- 100 gram boter
- 1 ui
- peterselie
- tijm
- 2 dl droge witte wijn
- zout, peper
Bereiding :
Schil de ui, sjalotjes en de wortel. Snij ze in rondjes. Maak het stukje selderij schoon en snij het fijn. Was wat peterselie en hak die fijn. Doe de helft van de groenten op de bodem van een diepe platte schaal, leg er de biefstukken op, bedek deze met tijm, laurier, peper en de rest van de groenten. Sprenkel er de wijn en de azijn over. Geef er wat zout bij en laat de biefstukken 2 uur marineren. Draai het vlees af en toe om. Droog de biefstukken af en zeef de marinade. Snij uit het brood mooie croûtons en bak deze in wat boter bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en bak hierin de biefstukken 2 minuten aan iedere kant. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Blus de pan af met wat gezeefd vocht van de marinade. Schraap alle aanbaksels goed los. Geef er langzaam de rest van de marinade bij, de room en een scheut citroensap. Schenk de saus over het vlees en de croûtons en serveer.