Lambs curry
Lambs curry.
Ingredienten :
- 500 à 750 gr lamsvlees (bijv. soepvlees of buikvel)
- 1 à 2 grote uien
- 4 tenen knoflook
- 1 appel
- 2 à 3 dl bouillon
- 2 à 3 eetlepels volle yoghurt
- boter
- zout, peper
- 4 eetlepels hot-kerry (mag meer)
- citroensap
Bereiding :
Snijdt het vlees in grote dobbelstenen en wrijf die in met zout peper en citroensap.
Snipper de uien en de appel.
Smelt boter in een braadpan en fruit daarin de ui, appel en knoflook; voeg als de uit glazig is de kerrie toe.
Goed omroeren; als de bodem van de braadpan te droog wordt, wat bouillon toevoegen; daarna heel zachtjes laten sudderen.
Braadt het lamsvlees aan (in een aparte pan) tot het een kleurtje heeft. Voeg het lamsvlees toe aan de gefruite uien; goed omroeren; bouillon toevoegen totdat er een ruim bodempje vocht is.
Met de deksel op de pan zo'n 6 à 8 uur (!) laten stoven. Als het lamsvlees gaar is en helemaal uit elkaar valt, dan de deksel van de pan, vuur wat hoger en vocht laten verdampen. Daarna de yoghurt toevoegen, goed roeren en nog ongeveer 20 minuten op een heel laag pitje met de deksel op de pan laten sudderen.
Serveer er Pilau bij :
Rijst in water met saffraan koken. Daarna roerbakken met stukjes rode paprika en (een lepel) geschaafde amandelen of lijnpitten.
Naar smaak kan hierbij chutney worden geserveerd.